Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόταση Αδελφοποιήσεων απο το ΥΠ.ΕΣ - Μια καλή ευκαιρία και για την Παιανία

Με έγγραφο του προς όλους τους δήμους της χώρας το Υπουργείο Εσωτερικών  (http://www.kedke.gr/wp-content/uploads/2014/09/2083-2014.pdf) γνωστοποιεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος  από πλευράς κινέζικων δήμων για την σύναψη σχέσεων αδελφοποίησης με ελληνικούς δήμους.
Πόλεις όπως οι Wunan, Chengdu και Chongqing διαθέτουν δυνατότητες για την πραγματοποίηση ανταλλαγών και την σύναψη συνεργασιών, οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να προσλάβουν την μορφή αδελφοποιήσεων.
Παρά την προφανή πληθυσμιακή αναντιστοιχία, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο το ΥΠ.ΕΣ  και την οικονομικά ετεροβαρή σχέση με τις παραπάνω κινεζικές πόλεις, κάθε δήμος που ενδιαφέρεται μπορεί  να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης συνεργασίας με μια από αυτές .
Μια τέτοια σύναψη συνεργασίας θα μπορούσε να λειτουργήσει  για την πόλη της Παιανίας ως μοχλός ανέλιξης σε συγκεκριμένους τομείς πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.
Λάδι και Κρασί είναι 2 ισχυρά «όπλα» της πόλης της Παιανίας, απολύτως ικανά να «εξερευνήσουν» την κινεζική αγορά βγαίνοντας από τον παράδεισο της εσωστρέφειας, πόσο μάλλον εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Αυτό που μένει είναι ο δήμος της Παιανίας να βγάλει την «βίζα».